Сутрин често се налага да сме бързи и ефективни, за

...
 Сутрин често се налага да сме бързи и ефективни, за
Коментари Харесай

Специалист с три начина за позитивно начало на деня

 Сутрин постоянно се постанова да сме бързи и ефикасни, с цел да не закъснеем за работа. Така постоянно не остава по кое време да отделим  даже дребно време за самите себе си. Това носи стрес, който постоянно не е потребен и би трябвало да бъде избегнат. Но по какъв начин да стартираме деня положително? С повече сън или има други трикове?

Допълнителните минути сънливост са лъжливо примамливи, само че водещият хипнотизатор и  терапевт Робърт Хиси счита, че отделянето на време за себе си заран може да ви помогне да започнете деня по позитивен метод.

Хиси, прочут също като The Hypnotist Man, изясни, че е елементарно човек да стартира деня си погрешно, а по този начин и да  бъде заловен в " капан " от неприятни привички, които имат негативно влияние върху мозъка.

Пред Newsweek, Хиси споделя, че доста хора не помнят, че „ би трябвало да приготвят мозъка си “, преди началото на деня, по същия метод, по който биха „ разтягали, с цел да загреят мускулите си “.

„ Хората в действителност се забиват в рутината си, само че не би трябвало да е по този начин “, декларира Хиси. „ Извършването на тези промени би пренастроило мозъка ви “, прибавя той. Но какви са неговите препоръки?

Изключете се от заобикалящата среда

Вместо да ставате и да вършиме чаша кафе, до момента в който ровите в Instagram, Хиси предлага всяка заран да се отделяте въображаемо от безредния съвременен свят. Дори и единствено за 30 секунди.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, когато се разсъните заран, е да пуснете релаксираща музика. Това, че сте спали, не значи, че мозъкът ви е изключен, просто е бил в режим на подготвеност.

„ Това, което би трябвало да създадем, е да се изключим от външната среда, да затворим очи и да се съсредоточим върху музиката. Ако някакви гласове изскочат в мозъка ви, концентрирате се върху музиката, премахнете тези гласове и се вслушайте в мелодията “, поучава Хиси.
 
След като се почувствате откъснати от всекидневието, идната стъпка към новата ви утринна рутина би трябвало да бъде визуализацията. Трябва да си визиите на какво се надявате през този ден, без значение дали е обвързвано с невеществен или веществен аспект.

„ Визуализирайте задачите, които имате за деня, и се отдайте на действителността на слуха. Вижте себе си в тези неща, които сте избрали да пресъздавате, като почивка или нова къща, и в действителност изживейте страстите “, споделя Хиси.
 
Насочването към позитивните усеща, които дават тези образни облици, е метод да започнете деня си по освежителен метод. Според Хиси, започването на всеки ден с визуализации ще обезпечи „ по-голям надзор върху мислите “ и ще ви разреши „ да видите повече положителти неща денем “.
 
Има доста проучвания, които поддържат възприеманите изгоди от визуализацията. Проучване от 2014 година следи метода, по който участниците са повлияни от обръщение за здраве, и открива, че тези, които четат несъмнено известие, биват по-здрави и с нараснала успеваемост.

Използвайте студена вода!

Малко хора изберат самоуверено да вземат леден душ заран, само че Хиси споделя, че това може да бъде извънредно потребно.

Изследванията демонстрират, че студеният душ може да ускори метаболизма, да усили кръвообращението и даже да придаде повече искра на косата ви, тъй че какво да не обичате? Този съве крие и негативи - студеният душ  заран може да се окаже предизвикателство, за което да би трябвало особено да се преборите със себе си.

„ Можете първо да вземете топъл душ, с цел да се измиете, а по-късно да извършите крачка, с цел да включите студената вода. Преди да се върнете, вдишайте и издишайте надълбоко през устата за към 60 секунди, подготвяйки тялото си за шока. Когато стъпвате под студената вода, вие освобождавате повече допамин. Това е необикновено за вашата имунна система и кафези. Студената вода ще усъвършенства кръвообращението ви, ще понижи възпалението и ще помогне да спрете мускулната болежка “, поучава експертът.

Прекарването на три минути под леден душ би било повече от задоволително, само че Хиси предлага да започнете с по-кратък престой, който ви е по-удобен, и последователно да увеличавате това време.

Кажете нещо позитивно за себе си

Третият трик, който Хиси  предлага да добавите към всекидневието си, е да прекарате няколко минути, казвайки позитивни утвърждения на себе си. Така си припомнете за вашите качества и качества.

„ Практикуването на утвърждения ви оказва помощ да се мотивирате към задачите си, само че би трябвало да говорите за резултата “, изясни Хиси. „ Утвържденията за резултат включват да си казвате, че сте красиви, страхотни сте, уверени сте и по този начин нататък. Вместо да се насилям да върша неща, аз си споделям, че към този момент съм тези неща. Точно като визуализациите, утвържденията могат да препрограмират вашата ретикуларна активираща система, която е група от неврони в мозъка, които пренастройват остарелия ви метод на мислене в интерес на нов метод на мислене. “

Известно е, че ретикуларната активираща система въздейства върху съня и метода, по който се разсънваме, както и има директно влияние върху нашите реакции на битка или бягство. Това ни оказва помощ да реагираме на света към нас, тъй като тласъкът ще провокира възбуденост в системата, която ще обработим позитивно или негативно.

Рецитирането на утвърждения обаче не би трябвало да се прави единствено заран, защото Хиси предизвиква потреблението им постоянно, когато изпитвате отрицателни настроения през целия ден.

„ Ако откриете, че казвате нещо неприятно за себе си и сте отрицателни, вместо това кажете нещо позитивно за себе си. Нека мозъкът ви помни какъв брой сте положителни, с цел да поддържате инерцията за деня си. “

Да настроите деня си за позитивен старт е във вашите ръце, само че експертът упорства, че „ би трябвало да го превърнете в всекидневен развой “, с цел да поставите мозъка си преди всичко. Ежедневното бързане може да изчака няколко минути, до момента в който вършиме тези неща, които оказват помощ да настроите мислите си по верния път за позитивен ден.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР